Курортите отбелязват Деня на снега с безплатни уроци през уикенда
Секция: Туризъм
18 Януари 2019 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Курортите отбелязват Деня на снега с безплатни уроци през уикенда

/КРОСС/ Големите зимни курорти в България ще отбележат Световния ден на снега с безплатни уроци, състезания и атрактивни демонстрации. Боровец ще открие програмата в събота, а събитието на Витоша и Пампорово ще се проведе в неделя.

Началото на Боровец ще бъде дадено в 10 ч., като последното занимание за деца започва в 14 ч. Инструктори от "Бороспорт" ще водят безплатни уроци по ски и сноуборд, а организаторите обещават игри и забавления за цялото семейство.

През целия ден дневната лифт карта за деца до 13 години ще струва 1 лев. Между 11 и 12 ч. всеки, който иска да опита тръпката от състезанията по слалом, ще може да се спусне по трасе пред хотел "Рила".

В отбелязването на "Световния ден на снега" ще участва Планинската спасителна служба, от която ще демонстрират техники по безопасност в планината. Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил ще организира търсене на съкровище, където ще демонстрират по интерактивен начин как се откриват хора, затрупани от лавина.
Програмата на Витоша ще започне в 12 ч. и ще продължи до 15 ч., като дейностите в неделя ще се проведат на писта за ски бягане "Универсиада", плац "Витошко лале" и ски зона "Алеко", съобщават организаторите от "Витоша ски".

Акцентът тази година е популяризирането на ски бягането като спорт, като професионални инструктори ще водят безплатните уроци. Програмата включва още открита тренировка по ски бягане, ходене със ски и снегоходки и др.

Гост на събитието ще бъде най-добрият български състезател в ски бягането Веселин Цинзов. Той е многократен балкански и републикански шампион в дисциплината, като представи страната на три олимпийски игри.

Пампорово ще отбележи Световния ден на снега в неделя от 10.30 ч. Организаторите виждат събитието, като една от основните мисии, която "да въведе децата в белите спортове и да ги приветства в снежната планина по възможно най-приятния и забавен начин".