Русенец загина при пожар в кооперация, 3-ма души са в болница
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2019 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русенец загина при пожар в кооперация, 3-ма души са в болница

/КРОСС/ Възрастен мъж загина при пожар тази нощ в четириетажен жилищен блок в Русе. Други трима души са получили обгазяване. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигнал за инцидента е подаден около 2.40 часа. Огънят лумнал от покрива на кооперацията, намираща се на ул."Петко Каравелов" в града. Веднага на място били изпратени четири екипа на противопожарната служба. От сградата били евакуирани петима души. При гасенето на пожара в едно от таванските помещения е открит загинал възрастен мъж, който по данни на живущите в блока е на 78 години. Други трима души от кооперацията били откарани за преглед и оказване на медицинска помощ в Университетската болница "Канев" в Русе, предаде БТА.

От лечебното заведение съобщиха, че тримата - мъж и жена на по 64 години и 69-годишна жена, са получили обгазяване. Те са настанени в интензивното отделение за лечение на заболявания с терапевтична насоченост.

При пожара са нанесени щети на покривната конструкция, на домашно имущество и на стени. Работата на огнеборците е продължила и тази сутрин. Предстоят допълнителни огледи от дежурна оперативна група на МВР. Причините за инцидента се изясняват.