Huawei представи новия P Smart 2019 на специално събитие в София
Секция: Технологии
18 Януари 2019 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представи новия P Smart 2019 на специално събитие в София

/КРОСС/ Huawei представи своя нов смартфон P Smart 2019 на специално събитие, провело се вчера в столичния „Craft Bistro & Wine Bar". На събитието присъстваха представители на някои от най-популярните технологични, бизнес и лайфстайл медии в България, заедно с популярни геймъри и лайфстайл блогъри. Те имаха възможност да се срещнат с голяма част от екипа на Huawei в България и заедно с него да дискутират важността на моделите, обединяващи съвременни технически характеристики, атрактивна визия и специални функции и оптимизации в полза на множеството представители на гейминг обществото у нас и на всеки, който иска смартфон в унисон с флагманите на бранда, но на много по-достъпна цена. .
Новият модел, който вече е наличен в цялата партньорска мрежа на компанията - A1, Telenor и Vivacom, Технополис, Техномаркет и партньорите на Polycomp, бе представен от две от лицата на CTO (Chief Technical Officer) проекта на Huawei, които познавате от официалната Facebook страница на Huawei в България (HuaweimobileBG) - Миглена Кирякова и Йордан Гълъбов. С демонстрации и с интерактивна дискусия, те наблегнаха на значението на дизайна, и особено градиентния цвят Aurora Blue, и големия 6,21-инчов FullView дисплей, който е с 11% по-голям от този на предшественика му P Smart 2018 и има възможност да показва с 15% повече цветове. Той притежава TÜV Rheinland сертификат за защита на зрението, тъй като намалява вредната за него синя светлина. Компактното 3D овално тяло с керамично покритие и минималистичният „капков" прорез за предната камера допълват дизайнерската визия на модела.
P Smart 2019 има какво да покаже и в традиционно силната за бранда област - мобилната фотография. Той притежава висококачествена двойна камера с изкуствен интелект (13МР + 2МР), която има способността да разпознава 22 категории изображения в над 500 сцени, като за усъвършенстването на тази функция са използвани над 100 млн. снимки. Камерата предлага и подобрен артистичен Bokeh ефект, който потребителите могат да настройват и след заснемането на снимката. Изкуственият интелект тук не е ограничен само до основната камера. 8-мегапикселовата селфи камера на P Smart 2019 също притежава функция за интелигентно разпознаване на фона и разкрасителен режим, а снимането дори през нощта няма да е проблем благодарение на f/1.8 широката бленда. Камерата на P smart 2019 ще очарова потребителите и с още една серия от функции - разпознаване на конкретни културни забележителности - сгради, скулпури, картини и други, информация за калорийната стойност на храната, към която я насочена, и дори дирекни предложения за онлайн пазаруване, включително и от български сайтове, на разпознаваеми артикули. Всичко това идва и благодарение на факта, че моделът е базиран на най-новата версия на Android 9 Pie и съответно най-новия интерфейс на Huawei EMUI 9. Потребителите могат да бъдат спокойни и че колкото и снимки и видеа да направят, телефонът ще има място за тях, благодарение на своята 64GB вградена потребителска памет и слот за още до 512GB памет в допълнение на двата слота за SIM карти.
Интерфейсът EMUI 9 в комбинация с осемядрената едночипова система Kirin 710 осигурява и отличната производителност на смартфона, който е добро решение и за мобилния геймър. На тестовете на престижни лаборатории като Geekbench, GFXBench, AnTuTu и 3D Mark, P smart 2019 показва от 70% до 100% по-високи резултати от своя предшественик. Допълнително технологията GPU Turbo 2.0 облагодетелства 5 изискващи сериозни мобилни игри, като към тях се очаква постоянно добавяне на нови. И не на последно място - с батерията от 3400 mAh, P Smart 2019 никога няма да ви остави без подкрепа във вражеска територия.