Общо 465 училища и детски градини са в грипна ваканция
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2019 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общо 465 училища и детски градини са в грипна ваканция

/КРОСС/ В 465 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН). Най-много училища не учат в област Бургас - 137, в област Стара Загора - 120 училища, и в област Шумен - 65.

В област Ямбол от днес до 23 януари в 43 училища е обявена грипна ваканция. В 40 училища в област Перник и в 38 в област Варна не учат по предписание на В област Ямбол от днес до 23 януари в 43 училища е обявена грипна ваканция. В 40 училища в област Перник и в 38 в област Варна не учат по предписание на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ). В 18 училища в община Силистра също не се провеждат занятия.

В едно училище в област Кърджали - „Никола Й. Вапцаров" в с. Бенковски, и в едно в област Пловдив - „Христо Ботев" в с. Поповица, също няма занятия. В София-град няма да учат само в 95-то училище „Проф. Иван Шишманов" заради авария в отоплителната система. В детска градина "Детелина" в с. Черно поле, област Видин, продължават да не се провеждат занятия.