Прецизираха обвинението на собственика на "Дунарит"
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2019 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прецизираха обвинението на собственика на "Дунарит"

/КРОСС/ Повдигнаха прецизирано обвинение на собственика на „Дунарит" Емилиян Гебрев. В петък той бе извикан в Националната следствена служба. Разпитът му продължи близо час.

„Това е едно абсурдно обвинение. Някога в далечната 2010-2011 г. „Дунарит" е бил придобит от кръга на КТБ. След колапса на банката на нас ни беше предложено да го купим и да го стабилизираме. Ние го направихме. Обвинението се състои в това, че „Дунарит" е бил придобит 2010-2011 г. с някакви престъпни пари, а това значи, че и аз съм престъпник, защото съм го купил. Ето това е цялата работа", каза Гебрев пред медиите.

Преди разпита Гебрев заяви: „Атаките към мен започнаха през 2015 г., когато дадох моето съгласие да участвам, финансирам и придобия „Дунарит". Той уточни, че до към момента е провел две срещи с премиера Борисов, на които са разговаряли обстойно. „Даже той в публичното пространство каза, че държавата е допуснала грешка", коментира още Гебрев.

Той подчерта, че състоянието на оръжейния завод "Емко" е "перфектно" и работниците получават редовно своите възнаграждения.

Гебрев окачестви като парадокс това, че срещу адвоката му Лазар Карадалиев са повдигнати три обвинения за организирана престъпна група. "Факт е, че отстраняват моя адвокат с някакви ходове", допълни той.

Гебрев каза още, че писал съобщение до премиера Бойко Борисов с искане за среща.