Принц Филип се възстановява от стреса след катастрофата
Секция: СВЯТ
18 Януари 2019 15:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Принц Филип се възстановява от стреса след катастрофата

/КРОСС/ Съпругът на британската кралица Елизабет Втора, 97-годишният принц Филип, се възстановя в семейния дом в Източна Англия, след като вчера следобед автомобилът му се сблъска с друга кола и се преобърна, предаде Ройтерс.

Принц Филип управлявал лично своя "Ланд Роувър", когато се блъснал в друг автомобил на път близо да частната кралска резиденция Сандрингам в Норфолк, посочи Бъкингамският дворец.

Принцът останал невредим, но е стресиран от преживяното. Другия водач - 28-годишна жена - е с наранено коляно, а спътничката й на 45 години е със счупена китка. В колата е имало също деветмесечно бебе, което не е пострадало. Всички те били откарани в болница, но вече са изписани. "Това е чудодейно оцеляване за всички. Можеше да загинат хора. Последиците можеше да са изключително тежки", каза пред телевизионни репортери 75-годишният Рой Уорн, измъкнал принца от автомобила му. "Той е много смел човек. Не вдигна шум, а отиде да пита всички останали дали са пострадали", каза Уорн за принц Филип.

Полицията каза, че е взела проби за алкохол и на двамата шофьори, но при никой от тях не е установено превишаване на нормата.
"Като стандартна процедура при катастрофа с ранени случаят ще бъде разследван и ще бъдат извършени съответните действия", посочи в изявление полицията в Норфолк.

Любопитно съвпадение е, че днес местните власти възнамерявали да обсъждат безопасността и ограничаването на скоростта на движение в района на катастрофата.