Ще има втора среща между Доналд Тръмп и Ким Чен - ун
Секция: СВЯТ
19 Януари 2019 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще има втора среща между Доналд Тръмп  и Ким Чен - ун

/КРОСС/ Белият дом обяви в петък, че през февруари ще се проведе втора среща на върха между президента Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен - ун, това съобщи Си Ен Ен.

Новината за втора среща на върха идва, след като Тръмп се срещна с Ким Йонг - чол, водещ преговарящ за Северна Корея по ядрените въпроси.

Разговорът на Тръмп продължи повече от 90 минути в Белия дом в петък. Основните теми са били ядреното разоръжаване на Корейския полуостров и втора среща на върха, която ще се проведе в края на февруари, потвърди прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Преговорите по въпроса за ядрените оръжия са в застой, откакто Тръмп и Ким проведоха безпрецедентна среща през юни в Сингапур през юни месец миналата година, като Вашингтон и Пхенян се призоваваха взаимно да предприемат действия. Втората среща на върха може да се занимае със световната сигурност, след като Ким говори срещу икономическите санкции на САЩ в годишния си новогодишната си реч и заплаши да поеме "нов път". Като избрано място за това вече бе споменат Виетнам.