Петя Аврамова: Правителството отпусна 1, 350 млрд. лв., с които магистрала " Хемус" да бъде построена
Секция: ПОЛИТИКА
19 Януари 2019 12:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петя Аврамова: Правителството отпусна 1, 350 млрд. лв., с които магистрала " Хемус" да бъде построена

/КРОСС/ „АМ „Хемус“ за Северна България е необратим процес” това каза в интервю за предаването „Седмицата” по Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

„Правителството отпусна 1, 350 млрд. лв., с които тази магистрала да бъде построена, като индикативният срок за завършване на цялата магистрала е 2024 г.”, допълни тя.

По думите й в момента се строят две пътни отсечки: „Сега ще започне строителството на участъка от разклона Плевен-Ловеч до Русе-Велико Търново. Това са 134 км с осигурено финансиране. Не виждам нищо лошо в това, да има повече държава в пътния сектор“, изтъкна министър Аврамова.

По думите ѝ, и до момента „Автомагистрали“ изпълнява проекти, възложени от Агенция „Пътна инфраструктура“. „Има договор между АПИ и „Автомагистрали“, няма договори с подизпълнители за изграждане на АМ „Хемус“. Има рамкови споразумения за текуща дейност.”, разкри тя.  

„Автомагистрали“ може да назначава в дружеството специалисти и работници. Законът не забранява наемането на техника и ползването на чужд ресурс при изпълнение на определени обекти. МРРБ е принципал на „Автомагистрали“, но мениджмънта го взема ръководството на дружеството“, каза още министър Петя Аврамова.