Призиви във Фейсбук за помощ на пострадалите семейства след пожара в Габрово (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Януари 2019 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Призиви във Фейсбук за помощ на пострадалите семейства след пожара в Габрово (Обновена)

/КРОСС/ Часове след потушаването на големия пожар в Шести участък в Габрово, в социалната мрежа Фейсбук бе отправен призив за подпомагане на пострадалите семейства. Фотографът Радослав Първанов, който публикува видео и снимки от инцидента, изрази това мнение:

„Да помогнем на тези хора, защото вероятно не са имали възможност да си позволят застраховка, напълно възможно е и да нямат друго жилище! Сензацията отшумява, но човешката трагедия си остава вече извън камерите и прожекторите! Нека бъдем съпричастни, до окажем подкрепа навреме! Габровци сме пестеливи, но умеем да даряваме, когато трябва", написа Радослав Първанов в групата „Похвалите и абсурдите на Габрово", както и в собствения си сайт.

Фотографът не конкретизира идеята си, но вероятно предложението му ще бъде публикувано в близките часове.

Междувременно стана ясно, че 19 януари е бил тежък за пожарникарите от област Габрово. Освен големия пожар в Шести участък, по време на който от пламъците пострадаха три къщи, са станали още три инцидента.

В 12:50 ч. е получено съобщение за запален комин в къща, намиращ се в кв. „Чехлевци" в Габрово. При пожара няма нанесени материални щети. Предпоставка за пожара е непочистен комин.

В 15:10 ч. е получено съобщение за пожар на лек автомобил Фолксфаген „Пасат" в с. Душево, общ. Селиево. Няма пострадали хора. Нанесени са щети по лекия автомобил.

В 23:54 ч. е получено съобщение за запален комин в жилищен блок, намиращ се на ул. „Чумерна" в Габрово. При пожара няма нанесени материални щети. Предпоставка за пожара е непочистен комин.