Предстоящи събития в страната на 20 януари
Секция: Предстоящи събития
20 Януари 2019 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 20 януари

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа в столичния храм „Св. Седмочисленици” ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия, след което ще бъде извършена традиционната лития до паметника на св. Евтимий на бул. "Патриарх Евтимий".

От 12.00 часа в зала 3 на НДК ПП ГЕРБ ще проведе Национална предизборна среща.

От 12.00 часа до 15.00 часа на писта за ски бягане „Универсиада“, Витошко лале, Алеко, Витоша ще бъде отбелязан Световният ден на снега с множество спортни занимания на снега.

 Между 12.00 и 17.00 часа от Литературен клуб „Перото“ ще бъде излъчено предаването „Библиотеката“ на БНТ. В 18.00 часа Славина Петкова ще представи новата си книга.

В 18.00 часа в Първа евангелска съборна църка (ул. „Солунска“ 49) ще бъде представена книгата „Мисията на един унгарец“ на Лайош Дьобрьоши.

*** Велико Търново

От 12.00 часа привържениците на ЦСКА от цялата страна ще поднесат венци и цветя на паметника „Майка България” в центъра на града.

*** Гоце Делчев

От 12.30 часа общинската болница „Иван Скендеров“ ще получи нов транспортен кувьоз на стойност 14 116 лв., дарен от писателката Десислава Николова.

*** Добрич

В 11.00 часа в Държавния куклен театър „Дора Габе“ ще се играе спектакълът „Тайнственото речно конче“.

*** Пловдив

От 11.30 часа в сградата на Ректората на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ (ул. „Цар Асен“ № 24) в 6-а аудитория ще се проведе дискусионна среща с младежи на тема „Младежта говори за Европейския съюз“. Събитието ще бъде официално открито от ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, който ще представи успехите и предизвикателствата в актуалното развитие на ЕС.

*** Смолян/Пампорово

От 10.30 часа на плац „Студенец“ ще бъде отбелязан Световният ден на снега.

*** Стара Загора

От 11.00 часа в Кукления театър ще се играе детският спектакъл „Бялата врана“.

*** Шумен

От 12.00 до 13.00 часа на пътя София- Варна, в района на кръговото за кв. „Макак“ жителите на квартала ще протестират срещу изискването за винетки до Шумен.

*** Ямбол

От 11.30 часа в залата на Културно-информационен център „Безистен“ камерен оркестър „Дианополис“ ще изнесе концерт.