Преглед на печата за 20 януари
Секция: Преглед на печата
20 Януари 2019 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата за 20 януари

/КРОСС/ "Телеграф"

Български хакери предлагат, в първия виртуален магазин от този вид, да проникнат през паролата на електронните пощи на хора и фирми или да преодолеят всякаква защита. Това е водещата тема на "Телеграф" днес.

Киберпредприемачите са създали сайт, на който предлагат всякакви услуги, сред които и сриване на сайтове. Рекламират се като единствените в България, чрез техния сайт всеки може да наеме, анонимно, професионален хакер.

"Телеграф" цитира публикувана в сайта на социалното министерство стратегия за възрастните хора, в която се прогнозира, че след 40 години у нас всеки трети българин ще е над 65 години.

"Текущата демографска ситуация се характеризира с продължаващо намаляване и застаряване на населението, ниски нива на раждаемост и високи нива на обща смъртност", пише в стратегията. Предвиждат се мерки, за да се използва потенциала на възрастните хора и да им се осигурява работа.

 

"24 часа"

"24 часа" допълва мрачната статистика с данните, че всеки трети българин е в лошо психично здраве. Вестникът цитира споменатата вече стратегия на социалното министерство за възрастните хора, но акцентира върху факта, че делът на хората над 55 години с психични проблеми у нас е с 11 на сто над средния за европейския съюз. При население на страната от малко повече от 7 млн. души, 2 млн. и 500 хил. са на възраст над 55 години.

По повод предстоящото утре рано сутринта лунно затъмнение "24 часа" предлага коментар на  кинорежисьора и астролог Стилиян Иванов. Малко след 7 ч. в понеделник ще е пълнолуние и лунно затъмнение в знака Лъв, то ще ни направи по-неспокойни и по-емоционални, казва той.

Стилиян Иванов подчертава, че единствено от нас зависи как ще ни се отрази този природен феномен и съветва да използваме момента и да примирим в себе си разума с чувствата.