Откриха сезона на лалетата в Холандия
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Януари 2019 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха сезона на лалетата в Холандия

/КРОСС/ Сезонът на лалетата бе открит в Холандия. На централния площад "Дам" в Амстердам тържествено бяха раздадени над 200 000 цветя на всички желаещи.

Темата на Деня на лалето, както се нарича празникът, организиран всяка година през втората половина на януари, е "Силата на цветята", каза председателят на организацията за рекламиране на холандските лалета Ариен Смит.

Касетките с лалета в седем различни цвята бяха разположени на площада във формата на цвете, чиито листа са наклонени на различни страни, информира ТАСС.
 
„Макар днес да е твърде студено, според холандските мерки (около нула градуса), с Деня на лалето ние напомняме на хората, че пролетта наближава“, посочи Смит.

Освен това бе представен нов вид лале, наречен Куинти Тръстфул, в чест на холандска телевизионна водеща и посланик на организацията "Розова лента", която се бори с рака на гърдата.
 
Сертификатът бе подписан от самата Тръстфул и представители на компанията, създала новия вид. Цветето има средно дълго стебло и бархетни листа в нежно розов цвят.

Денят на лалето се отбелязва за осма поредна година в Холандия. Цветята за този празник се предоставят безплатно от над 300 компании, които отглеждат един от символите на страната.