Големите зимни курорти в България се включват в Световния ден на снега
Секция: Туризъм
20 Януари 2019 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Големите зимни курорти в България се включват в Световния ден на снега

/КРОСС/ 45 държави на 5 континента и над 25 различни локации по света отбелязват Световния ден на снега.

Големите зимни курорти в България също се включват с безплатни уроци, състезания и атрактивни демонстрации. Боровец направи това вчера, а днес са Витоша и Пампорово.

Програмата на Витоша ще започне в 12 ч. и ще продължи до 15 ч. на пистата за ски бягане "Универсиада", плац "Витошко лале" и ски зона "Алеко".

Акцентът тази година е популяризирането на ски бягането, професионални инструктори ще водят безплатните уроци. Гост ще бъде най-добрият български състезател в тази дисциплина Веселин Цинзов. Той е многократен балкански и републикански шампион и  представи страната на три олимпийски игри.

В Пампорово забавленията започват в 10.30 ч.

Една от основните мисии на Световния ден на снега е да въведе децата в белите спортове и да ги приветства в снежната планина по най-приятния и забавен начин. Именно и това ще се случи днес в Пампорово и на връх Мечи чал край Чепеларе.

Условията за ски, сноуборд са отлични като цялата ски зона и всички съоръжения работят с пълен капацитет, а снежната покривка в Пампорово и на Мечи чал е между 90 и 150 сантиметра.