Тръмп предложи сделка по темата имиграция
Секция: СВЯТ
20 Януари 2019 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп предложи сделка по темата имиграция

/КРОСС/ Американският президент Доналд Тръмп предложи сделка по темата имиграция в опит да бъде сложен край на продължаващото вече 29 дни частично спиране на работата на федералната администрация.

В реч в Белия дом, Тръмп предложи да бъде удължена закрилата на млади имигранти, пристигнали незаконно като деца, както и за тези, които се ползват със статут на временна закрила.

В замяна той настоява да се изпълни искането му да бъдат отпуснати тази година 5 милиарда и 700 млн. долара за изграждането на стена по границата с Мексико.

"За да подсигурим нашата граница планът включва 5,7 млрд. долара за разгръщане на физически прегради или стена. Това не е бетонна структура от две хиляди мили, това са метални прегради в райони с висок приоритет", заяви Тръмп.

Малко преди словото на Тръмп, председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес, демократката Нанси Пелоси, нарече в комюнике предложението "неприемливо" и добави, че не вярва то да събере необходимия брой гласове, за да бъде прието.