Папа Франциск покани католиците да се молят с него чрез мобилно приложение
Секция: Православие
20 Януари 2019 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папа Франциск покани католиците да се молят с него чрез мобилно приложение

/КРОСС/ Папа Франциск покани католиците да се молят с него онлайн, докато представяше профила си в мобилното приложение "Клик ту прей" ("Кликни, за да се помолиш"). То ще бъде официалното мобилно приложение на папската интернет платформа Световна молитвена мрежа (Worldwide Prayer Network), се казва в съобщение на Светия престол, цитирано от БНТ.

Когато изберат секцията "Да се помолим с папата" в мобилното приложение или на страницата на приложението в интернет, католиците могат да видят за какво възнамерява да се моли папата през съответния месец.

Другата секция "Да се помолим с мрежата" е "пространство, където потребителите (сред които папа Франциск) могат да споделят молитвите си с други", се обяснява в комюникето. Целта е да се създаде платформа, която да позволи на хората "да придружат папата в мисията на състрадание към света". Освен в "Клик ту прей" Франциск има профили в Туитър и Инстаграм.

82-годишният папа обаче нееднократно е предупреждавал, че използването на социални мрежи крие опасност да доведе до намаляване на реалното общуване между хората.