Предстоящи събития в страната на 21 януари
Секция: Предстоящи събития
21 Януари 2019 07:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 21 януари

/КРОСС/София.
От 10.30 часа в галерия "Средец" на Министерството на културата ще се проведе пресконференция по повод 28-ия международен фестивал на маскарадните игри „Сурва" 2019г.

***
София.
От 11.00 часа в Националния музикален театър ще се състои пресконференцията по повод най-очакваната премиера на Националния музикален театър -„Фантомът на операта" от Андрю Лойд Уебър.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Парк хотел Витоша", зала „Мецанин", ет. 2, ще се проведе заключителна конференция относно структурен диалог за образователната система - „Говори Северозападът" организирана от сдружение „Младежки Глас" - клон София.

***
София.
От 11.00 часа в рапортната зала на четвъртия етаж на Първа САГБАЛ „Света София" (ул. „Михалаки Ташев №2) с ритуала „миене на ръце" лечебното заведение ще отбележи Деня на родилната помощ.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива ще проведе пресконференция във връзка с решенията на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. (Предлагане на задача с факти и коментар за 1 милиард лева /къде е "сивата" икономика в търговията с петролни продукти?/. Обръщение към депутатите на 44-то Народно събрание и оставане в повишена протестна готовност до гласуване на шестмесечния мораториум на Закона за горивата).

***
София.
От 11.30 часа в галерия Credo Bonum на ул. "Славянска" 2 ще се проведе пресконференция за представяне на Storytel в България.

***
София.
От 12.00 часа в аулата на болница „Майчин дом" ще се проведе церемонията „Златни ръце".

***
София.
От 16.00 часа в Park Center, ниво +1, бул. „Арсеналски" 2, ще се проведе пресконференция на тема: „Иновативни кардиологични решения" на Кампания „Вземи го при Сърце".

***
София.
От 17.00 часа в зала 11 на кино „Люмиер Лидл" ще се проведе конкурсът „Евтимиев ученик" на 41 ОУ „Св. Патриарх Евтимий".

***
София.
От 18.30 часа в Клуб 1 ще се състои представяне на книгата на Явор Милушев "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира".

***
София.
От 18.30 часа в Столична библиотека ще се състои традиционният концерт на Камерния ансамбъл към Българска асоциация по музикотерапия - "Елате синове на изкуството".

***
София.
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъде представен най-новият филм на италианския киномайстор Паоло Сорентино - „Те".

***
София.
От 19.30 часа в НДК, Нов театър, ще бъде представена Унгаро-българска продукция "Цъфнали очи".

***
София.
От 19.30 часа на сцената на Театър Азарян ще се играе хитовият моноспектакъл на Театър 199- „Чамкория", по романа на Милен Русков.

***
Асеновград.
От 19.00 часа в зала 517 в сградата на Общината ще се проведе двудневна кръводарителска кампания.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център „Морско казино" ще се проведе беседа и прожекция на документален филм за живота на Ирена Сендлер - жената, спасила хиляди деца от унищожение в нацисткия лагер „Треблинка".

***
Благоевград.
От 11.00 часа във фоайето на Община Благоевград ще бъде открита Пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция".

***
Благоевград.
От 18.00 часа с шоу по фигурно пързаляне ще бъде открита ледената пързалка в града.

***
Варна.
От 09.30 часа в Окръжен съд - Варна в Наказателна зала на 1 ет. ще се проведе разпоредително заседание по делото за контрабанда на 16 тона прекурсори за производство на наркотици.

***
Варна.
От 10.00 часа в сградата на СБАГАЛ - Варна ще се отпразнува професионалния празник на родилната помощ- „Бабин ден".

***
Варна.
От 11.00 часа в централата на ГС на БСП на ул. „Македония" 33 Александър Паунов, народен представител от ПГ „БСП за България", член на комисиите по енергетика и по транспорт, информационни технологии и съобщения, ще приема граждани.

***
Варна.
От 11.00 часа във фоайето на Родилно отделение в МБАЛ „Света Анна - Варна" ще се отпразнува професионалния празник на родилната помощ в изцяло обновения и модернизиран болничен сектор за оказване на родилна помощ в болницата.

***
Варна.
От 18.00 часа на сцената на Държавна опера - Варна ще се играе "Пук. Лили на морското дъно".

***
Велико Търново.
От 12.30 в АГ отделението на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" ще бъде отбелязан Бабинден.

***
Велинград.
От 10.30 часа във фоайето на общинска администрация ще се състои традиционният ритуал „Даване име на дете".

***
Видин.
От 10.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще бъде гост в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Св. Петка" - Видин, по случай Деня на родилната помощ (Бабинден).

***
Горна Оряховица.
От 12.00 часа в МБАЛ „Св. Иван Рилски" ще бъде отбелязан Бабинден.

***
Горна Оряховица./ с. Писарево.
От 10.00 часа в НЧ „Съгласие-1905" ще бъде пресъздаден ритуалът „Бабинден".

***
Горна Оряховица./ с. Първомайци.
От 10.00 часа в НЧ „Иван Вазов-1893" Фолклорна група за запазване на народните традиции ще представи обичая „Бабинден".

***
Горна Оряховица./ с. Горски долен Тръмбеш.
От 10.00 часа в НЧ „Наука и труд-1904" ще бъде отбелязан Бабинден с пресъздаване на обичая „Измиване на бабини ръце".

***
Горна Оряховица./ с. Върбица.
От 11.00 часа в НЧ „Градина-Върбица 1894" ще бъде представен народния обичай „Бабуване" по повод Деня на родилната помощ.

***
Горна Оряховица./ с. Янтра.
От 12.00 часа в НЧ „Пробуда-1922" ще се проведе седянка, а групата за изворен фолклор при читалището ще пресъздаде обичая „Бабинден".

***
Горна Оряховица./ с. Правда.
От 13.00 часа в НЧ „Звезда-1905" ще бъде пресъздаден обичая „Бабуване".

***
Горна Оряховица./ с. Поликраище.
От 13.00 часа в НЧ „Развитие-1884" ще бъде отбелязан Деня на родилната помощ с пресъздаване на обичая „Къпане на бебе".

***
Добрич.
От 09.00 часа в малката заседателна зала на Общината ще се състои кметска оперативка.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Народно читалище „Пробуда - 1939 г." ще се състои възстановка на обичая Бабинден.

*** Монтана.
От 18.00 часа в Зала „Клуб на актьора" на Драматичен театър - Монтана ще се проведе детският спектакъл „Надхитряне".

***
Панагюрище.
От 11.00 часа в Ритуалната зала в сградата на Община Панагюрище по традиция ще бъде орисано първото родено бебе в община Панагюрище за 2019 година.

***
Плевен.
От 12.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се състои Церемония за награждаване на спортистите на Спортен клуб по карате „Спартак 14" - Плевене за постижения през 2018 г.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково и жалби на подсъдимите срещу присъда на Окръжен съд - Хасково, с която са признати за виновни за контрабанда на хероин.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, като подсъдимият Т.Н. обжалва присъда на Окръжен съд - Пловдив от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че при управление на товарен автомобил по непредпазливост е причинил смъртта на 87-годишен мъж.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Гюнай М., Георги М и Петър Тр., обвинени в немарливо изпълнение на лекарска професия и съпричиняване смъртта на пациент.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив Денят на родилната помощ ще бъде отбелязан с празнична програма.

***
Пловдив.
От 12.30 часа в Пресцентъра на БСП - Пловдив (ул. „Кръстю Пастухов" 18) ще се състои пресконференция с участието на Николай Радев, председател на ППГОС на БСП - Пловдив, и инж. Йордан Василев, председател на РС на БСП - Източен. Те ще представят идеи за разработването на стратегия за кв. „Столипиново" и концепция за решаване на проблемите там.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в залата на третия етаж на НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се състои Честване на празника Бабинден, съвместно с Клуба на учителите ветерани.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер" ще се състои откриване на традиционна Младежка януарска художествена изложба.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа във фоайето на първия етаж на РБ „З. Княжески" ще се състои Фотографска изложба на Йонко Русев.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Оперен театър ще бъде представена Документалната поредица „Помни войната 1915 - 1918".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Държавната опера в Стара Загора ще се състои прожекция на филмите „България влиза в Първата световна война" и „Разгромът на Сърбия", първа и втора част от документалната поредица на Военния телевизионен канал „Помни войната 1915 - 1918".

***
Хисаря.
От 10.00 часа в Спа хотел „Аугуста" Националната асоциация на зърнопроизводителите ще проведе редовно Общо отчетно събрание на Сдружението.

*** Шумен.
От 10.00 часа в кв. „Дивдядово" НЧ „Асен Златаров" ще пресъздаде обичая Бабинден.

*** Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на Общината ще се проведе Консултативен съвет.