Григор пада до най-ниско класиране от 29 месеца
Секция: СПОРТ
21 Януари 2019 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор пада до най-ниско класиране от 29 месеца

/КРОСС/ Григор Димитров пада до най-ниската си точка в ранглистата на ATP от почти три години. По-късно днес българинът ще застане на 23-о място, когато ранкингът бъде актуализиран.Сривът с още две места спрямо стартовата позиция за годината се дължи на елиминирането му от Откритото първенство на Австралия на осминафинал и загубата на 180 точки от това.

Преди година Димитров игра четвъртфинал и трябваше като минимум да стигне същия етап, за да не губи актив за ранглистата. През август 2016 г. за последно Григор бе толкова ниско в класацията. Тогава бе на 24-о място.

Пряката опасност от още по-голямо пропадане идва само от две имена - Лука Пуи и Франсес Тиафо, който го изхвърли от Мелбърн. Французинът ще мине пред Гришо, ако спечели срещу Борна Чорич на осминафинал, а след това елиминира и Милош Раонич в Мелбърн. Тиафо има нужда от пореден подвиг - да бие Рафа Надал на четвъртфинала, за да излезе пред Димитров в ранглистата.
За българина се задава още един турнир, в който също се представи добре миналата година - бе финалист в Ротердам (от 11 февруари е надпреварата тази година), където сега също ще трябва да брани сериозен актив.