Цветанов: Ние с Борисов сме малко суеверни
Секция: Коментари
21 Януари 2019 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветанов: Ние с Борисов сме малко суеверни

/КРОСС/ Имам 11 часовника от Бойко Борисов, по един за всяка изборна победа. И сега си имаме залог - ние сме малко суеверни. Убеден съм, че имаме потенциал и за 7 евродепутати и моята колекция от часовници ще се увеличи.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по бТВ. Около 16-17 март партията ще представи листата си с кандидатите за евродепутати, съобщи още той. Все още не било определено обаче кой ще бъде водач на листата.

Цветанов коментира и сделката за F-16, като заяви, че цената, която държавата ще плати за изтребителите, ще намалява в преговорния процес със САЩ. По думите му изборът на F-16 е най-добрият възможен, защото по този начин България ще стане част от интегрирания подход в НАТО. „Няма скрити разходи, които могат да бъдат направени в последствие. Докато скрити разходи във всички останали самолети, които бяха разглеждани, по-специално „Грипен", има възможност да се повиши тази цена", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Той категорично отхвърли определението на президента Румен Радев, че сделката за F-16 е „триумф на лобизма": „Може ли, когато водиш преговори с правителството на Съединените щати, да го наричаш това лобизъм, може ли да говориш за лобизъм при положение, че погледнеш как са се купували и как са придобивани способности в съответните военновъздушни сили на държавите членки на НАТО в ЕС".

„Ползвахме експертизата на бившия началник на Румен Радев - генерал Попов. Убеден съм, че той има много повече способности, както да решава проблеми, така и да бъде много по-земен, много по-всеотдаен за експертизата, която може да я предостави на съответните колеги в Комисията по отбрана", добави Цветанов.