Младежи спасиха изгубила се баба от измръзване
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Януари 2019 14:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младежи спасиха изгубила се баба от измръзване

/КРОСС/ Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище спасиха заблудила се възрастна жена от измръзване. За добрата им постъпка разказа кметът на селото Милко Ангелов, който е убеден, че без тях бабата е щяла да загине сама посред нощ и при минусови температури.

Случката се разиграла по-миналия петък, след 22:30 вечерта. Делчо Михов, Радослав Кабаиванов и Цветан Ралчев тръгнали да се разхождат с колата на единия. В края на Оборище забелязали сама жена, видимо доста възрастна и наметната с одеяло вместо връхна дреха. Усъмнили се че нещо не е наред и я проследили. Тя излязла извън селото и поела в посока към близкото село Мухово.

Момчетата слезли от колата и опитали да я заговорят. Тя обаче нито могла да им каже как се казва, нито откъде е, била дезориентирана и объркана. Навън бил адски студ, а в този район скитат и диви хищници - не можело да я оставят.

Качили я в колата и я закарали в къщата на кмета. Той пък звъннал в полицията и така скоро била направена връзка с двете дъщери на бабата, които живеят в Панагюрище. Те се погрижили за майка си. Ангелов разказва, че бабата се окопитила едва когато я завели в дома й.

При вида на познатата обстановка и като се стоплила, разпознала кмета и се чудела какво е правела посред нощ сама извън Оборище. За момента не се знае дали има деменция или е изпаднала във временна криза с паметта. Кметът е признателен на момчетата за доблестната им постъпка. Можели са да подминат и да отидат да се веселят, но вместо това са предпочели да бъдат хора.