Майчин дом връчи наградите „Златни ръце“ навръх Бабинден
Секция: Здраве
21 Януари 2019 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майчин дом връчи наградите „Златни ръце“ навръх Бабинден

/КРОСС/ Навръх Бабинден (по стар стил) болница „Майчин дом" отбеляза Деня на родилната помощ и удостои със своето най-високо признание за професионализъм д-р Веселин Дяволов и акушер Николина Пълова. Двамата оставиха отпечатък на своите „Златни ръце", както поверява традицията на първата и най-голяма специализирана АГ болница у нас.


Събитието уважиха заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков и председателят на Българският лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
Както повелява традицията и в „Майчин дом", млада родилка изпълни обреда "поливане". С наричания за здраве и нов живот тя изми ръцете на главния акушер Росица Георгиева и на директора на болницата проф. д-р Иван Костов.


Отличените д-р Дяволов и акушер Пълова са дългогодишни специалисти на „Майчин дом". В последните десет години той ръководи отделението за високорискова бременност, а за своята 40 годишна практика тя е помогнала на няколко стотин бебета да се появяват на бял свят.  За първите 20 дни на годината в Майчин дом са проплакали 198 бебета, което е с около 5% повече в сравнение със същия период през 2018-та. Болницата продължава да бъде лидер по брой раждания в страната. Средно всяко 14-то българско дете се ражда именно там.