Празник на снега в Канада беше отложен заради снежна виелица
Секция: СВЯТ
21 Януари 2019 20:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Празник на снега в Канада беше отложен заради снежна виелица

/КРОСС/ Изобилието понякога може да навреди - традиционен празник на снега в Монреал бе прекъснат заради снежна виелица, предаде Франс прес.

За пръв път от около десетилетие този семеен празник в парк в Монреал бе прекъснат заради лоши метеорологични условия. Става въпрос за 36-ото издание на празника, който се провежда в рамките на четири уикенда и има за цел да чества зимните радости, се казва в информация на сайта му. Инициативите бяха отменени заради екстремни метеорологични условия и ще бъдат възобновени на 26 януари, съобщиха организаторите.


През миналия уикнед голяма част от Канада, включително Монреал, бе скована от екстремен студ и снежни бури. Температурата в Монреал падна до минус 15 градуса Целзий, като усещането бе, че е минус 29 градуса Целзий заради силните ветрове и падналия сняг. Студът и снегът изплашиха организаторите, които заявиха, че макар повечето инициативи да могат да се проведат в трудни условия, са решили да ги отменят заради лошото време, ветровете и опасните пътища.