Предстоящи събития в страната на 22 януари
Секция: Предстоящи събития
22 Януари 2019 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 22 януари

/КРОСС/София.
От 11.00 часа в „Генератор" (бул. „Черни връх"47) ще се проведе панелна дискусия „Дигитализацията като следващ двигател на растежа на България и Централна и Източна Европа". Събитието ще бъде открито от заместник министър-председателя на Република България Томислав Дончев.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на съдийската колегия.

***
София.
От 10.00 до 11.30 часа в 31-о средно училище за чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов" (ул. "Гео Милев" № 2) дарители в образователната сфера ще обсъждат с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев проблеми и идеи за развитие на образователната система и по-добро участие на бизнеса и гражданските организации в сектора.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Пресцентър" на Министерството на труда и социалната политика министър Бисер Петков ще даде пресконференция с актуална информация за изпълнението на новото законодателство за хората с увреждания. В пресконференцията ще участва и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова.

***
София.
От 10.00 часа, в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР). На събитието ще бъдат представени приоритетите на асоциацията за 2019 година. В пресконференцията ще участват Васил Велев - председател на АИКБ, Радосвет Радев - председател на БСК, Цветан Симеонов - председател на БТПП и Кирил Домусчиев - председател на КРИБ.

***
София.
От 12.00 часа в централата на ПП АБВ (улица „Врабча" 23) ръководството на партията ще даде пресконференция за изборното законодателство и за румънското председателство на ЕС и необходимостта от приоритети за развитието на Черноморския и Дунавския региони. В пресконференцията ще участват Румен Петков - председател на ПП АБВ и доц. Георги Кючуков - член на ИБ на ПП АБВ.

***
София.
От 12.30 часа на ул. „Г.С.Раковски" 134 (етаж 2) СДС ще даде пресконференция за новия политически сезон на тема „Кои са първите стъпки за поисканата от гражданите смяна на модела?".

***
София.
От 13.00 до 16.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе журналистически семинар на тема „Година на избори: дезинформацията като инструмент за влияние". Модератор на събитието ще е Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София (ул. „Леге" 10, етаж 1) народният представител от „БСП за България" Ирена Анастасова и общинският съветник Альоша Даков ще проведат приемна за граждани.

***
София.
От 16.00 до 18.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе дискусия на тема „Имат ли значение фактите? Дезинформацията като инструмент по време на избори". Инициатор е Бюрото на Европейския парламент в България.

***
Бургас
В 9.45 ч. на ул. „Александър Батенберг" № 28 в сградата на Бизнес инкубатор - Бургас ще се проведе Безплатен курс по предприемачество.

***
Бургас
От 11.00 ч. на ул. „Патриарх Евтимий" № 35 А. в сградата на „Кариерен център" към ДРСЗ - Бургас ще се проведе съвместната пресконференция на ДРСЗ - Бургас, ДБТ-Бургас, РДСП - Бургас и ДОИТ - Бургас.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 ч. в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Калина Пеева ще приема граждани.

***
Добрич.
От 10.00 часа в сградата на ОДМВР- Добрич ще се проведе месечен брифинг. На събитието ще бъдат направени отчет и анализ на престъпността на територията на областната дирекция. Ще бъде дадена информация за проведените Специализирани полицейски операции и за характерни случаи през декември 2018 г.

***
Русе.
От 19.00 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе Вечер на Американския университет в България (АУБ). Основен лектор ще бъде президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017 г.). Темата на събитието е „Професиите на бъдещето".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в общинската зала „П. Р. Славейков" ще се проведе семинар на тема „Най-добри практики в пътната безопасност".

***
Стара Загора.
В 11.00 часа в отделението по Нуклеарна медицина на Комплексния онкоцентър на официална церемония ще бъде представена нова техника за прецизна диагностика на пациентите. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан е поканен да извърши тържествен водосвет на помещенията.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг