Сняг вали в части от страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Януари 2019 08:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сняг вали в части от страната

/КРОСС/ Предстоят няколко дни с нестабилно време. Във вторник ще бъде облачно, със слаби превалявания в западната половина на страната. На северозапад ще прехвърча сняг, а на югозапад - дъжд. В Източна България ще духа вятър, който на североизток ще бъде със скорост до 20-30 км/ч. Температурите сутринта ще са между минус 3 и 2 градуса.

Значително по-хладно се очертава в крайните северозападни райони. През деня термометрите там ще се колебаят в интервала от 2 до 7 градуса, като най-топло ще бъде в Централния Предбалкан и Югозападна България.

В планинските масиви на Западна България и в Родопите ще превалява сняг по местата на височина над 1200 метра. Под тази граница снегът ще е примесен с дъжд. Вятърът ще е силен, с пориви до 40-50 км/ч.

В периода от сряда през нощта до събота страната ни ще попадне под влиянието на два средиземноморски циклона. Очакваме по-значителни валежи в цялата страна. Сняг ще вали обаче само в Северна и Западна България. На югоизток и по Черноморието ще преобладават валежите от дъжд. Отново в източната половина на страната се очаква и силен вятър. Снежната покривка ще е най-дебела в планините, където се очакват нови 50-60 см, а в равнинните части на Северна България - около 10-15 см. Температурите ще скочат до пролетни стойности в най-южните райони на Западна и почти цяла Източна България. Очакваме стойности през деня до 12-13 градуса. Затоплянето ще обхване дните до началото на уикенда.