Предстоящи събития в страната на 23 януари
Секция: Предстоящи събития
23 Януари 2019 07:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 23 януари

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет. Около 30 минути преди началото на заседанието природозащитната организация WWF ще внесе доклад „Хлъзгави склонове - защита на Пирин от неустойчиво развитие".

***
София.
В 11.00 часа в сградата на Централно управление на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) - София ще се проведе пресконференция по повод актуалната епизоотична обстановка в страната по отношение на заболяванията чума по дребните преживни животни и
африканска чума по свинете (АЧС).

***
София.
От 11.30 часа във фоайето на Народното събрание ще бъде даден официален старт на Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. На събитието ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Световната здравна организация, съсловни и пациентски организации и водещи медицински специалисти.

***
София.
От 11.30 часа в Клуба на Народния представител (в сградата на Народното събрание на пл. „Народно събрание" № 2), ще се открие фотоизложба „Дари живот". Събитието се организира от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите с председател Антон Кутев съвместно с НПО „Сдружение на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация".

***
София.
В 11.30 часа в зала 5 на Столична община ще бъде даден старт на Проект „Регенерация и интеграция на непривлекателни градски райони чрез прилагане на социални и екологични решения, базирани на природата" (URBiNAT-„URBan-Innovative-NATure").

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала „Варна", Община Варна ще се проведе пресконференция във връзка със стартиране на дейностите по проект „Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020 г.
***
Видин.
От 11.00 часа в залата на 6 ет. в административната сграда на Община Видин кметът Огнян Ценков ще даде редовна пресконференция.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа ще бъдат открити официално ремонтираните по проект „Красива България" три отделения в МБАЛ „Свети Иван Рилски".

***
Димитровград.
От 12.30 часа в близост до града ще бъде открит завод за производство на малки осветителни тела за автомобилната индустрия.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в приемната зала на Областна администрация ще се проведе заседание на областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА директорите на Областната инспекция по труда, Бюрото по труда и Регионалната дирекция „Социално подпомагане" ще дадат пресконференция с актуалните резултати от тяхната дейност.