Смъртоносно селфи: 15-годишно момче се удави в язовир
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Януари 2019 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Смъртоносно селфи: 15-годишно момче се удави в язовир

/КРОСС/ 15-годишно момче от Първенец се e удавило в язовир между селата Марково и Първенец. Сигналът за инцидента е подаден около 17 часа вчера.

Момчето било с двама свои връстници в района на язовира, за да се пързалят. Според приятелите му той решил да си направи селфи върху замръзналия водоем. Ледът обаче се пропукал и детето пропаднало в дупка около 5 м в диаметър.

"Имало е 4 сантиметра лед. Момчето само е навлязло в микроязовира на 6 метра от брега. Започнало е да подскача, при което ледът се е пропукал и то е потънало. Това разказват двамата му приятели", разказа кметът на Марково Пламен Кабаков, цитиран от "24 часа".

След пропукването на леда, приятелите му се изплашили и започнали да звънят на свои роднини, без да знаят как да постъпят.

Миг, след като ледът се спукал и 15-годишното момче потънало, приятелчетата му позвънили на бабата на едното. Тя веднага се обадила на дядото, който тръгнал към мястото. Мъжът опитал с въдица да извади момчето, но не успял, съобщава "Марица".

Когато спасителни екипи и кметът на Марково Пламен Кабаков пристигнали на мястото, за съжаление, момчето вече е било под вода.

По думите на кмета водоемът е дълбок над 4 метра. В момента на място са водолази, които издирват тялото на детето, а "Гражданска защита" осветява мястото със специална техника.