Още един мъж почина след усложнения от грип в Пазарджик
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Януари 2019 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още един мъж почина след усложнения от грип в Пазарджик

/КРОСС/ Втора жертва взе грипът в Пазарджик. Мъж на 62-годишна възраст е издъхнал вчера в Интензивното отделение на Областната болница след усложнения, получени от вирусна инфекция.

Мъжът е от Велинградския край, бил е приет в понеделник в изключително тежко състояние, с множество съпътстващи диагнози. Преди да постъпи в пазарджишкото лечебно заведение е лекуван в специализирани белодробни болници.

В момента в ОАРИЛ има четирима души, които са на командно дишане, заради белодробни усложнения в резултат на вирусно заболяване. В Двете детски отделения на Областната болница, които са с капацитет от 65 легла, в момента има настанени над 100 деца, отбеляза директорът на областното здравно заведение д-р Васил Вълчев.

В 10,30 ч. при областния управител Стефан Мирев ще се проведе отново заседание на Оперативния щаб, тъй като днес изтича 3-дневната ваканция за учениците в областта. Много родители се надяват експертите да вземат решение за удължаване на отпуска поради големия брой заболели и сред децата и младежите.