Пиронкова и Йовчев станаха посланици на Sofia Open 2019
Секция: СПОРТ
23 Януари 2019 11:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пиронкова и Йовчев станаха посланици на Sofia Open 2019

/КРОСС/ По-малко от две седмици преди старта на четвъртото изключително силно издание на Sofia Open големите звезди на българския спорт Цветана Пиронкова и Йордан Йовчев се срещнаха в „Арена Армеец", за да анонсират, че влизат в звездния тим от посланици на турнира от категория ATP 250. Двамата с нетърпение очакват елитните тенис мачове, на които лично ще присъстват между 3 и 10 февруари.Първата ракета на България при дамите доскоро Цветана Пиронкова се съгласи отново да изпита тенис емоциите отблизо, да бъде част от голямото събитие за мъже в София, но и иска лично да подкрепя родните участници в битките им срещу световните звезди.

Най-добрият ни гимнастик, шесткратен участник и носител на един сребърен и три бронзови медала от летни олимпийски игри Йордан Йовчев засвидетелства любовта си и към тениса. Многократният световен шампион по спортна гимнастика от години се вълнува от този спорт, лично го практикува, но и синът му играе.

„Тенисът за мен е един уникално красив и прекрасен спорт, който изисква много широк спектър качества - изключително голям интелект, креативност, вяра, позитивизъм, тактика, психическа устойчивост и огромна жажда за победа. Тенисът дава много емоции, но и възможност да го практикуваш на една по-зряла възраст като мен", споделя Йовчев.

Звездният тим посланици на Sofia Open 2019 включва Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев, ансамбълът на България по художествена гимнастика, легендарният тенис треньор Тони Надал заедно с актьорите Теодора Духовникова и Юлиан Вергов, певицата Маги Джанаварова и сексапилната американка Рейчъл Стълман (сертифициран тенис експерт). Към тях съвсем скоро ще се присъединят и други известни имена, анонсираха организаторите.