Фигуристка с руски корени и руски треньор, представя България в Шампионата на Европа в Минск
Секция: СПОРТ
23 Януари 2019 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фигуристка с руски корени и руски треньор, представя България в Шампионата на Европа в Минск

/КРОСС/ Александра Фейгин - голямата надежда на българското фигурно пързаляне се готви за участие в Европейското първенство по фигурно пързаляне, което ще се проведе от 24 до 27 януари в Минск (Беларус), съобщи Радио България. 16-годишната фигуристка ще се състезава с програма, която е поставена през октомври от руски треньор в Русия и е по музика от филма „Списъкът на Шиндлер". В нея Фейгин и нейният треньор Андрей Лутай залагат на комбинация - троен тулуп/ троен тулуп, ринтбергер и двоен аксел. „Залагаме на стабилност и в двете програми. По-добре е да не рискуваме, защото сега трябва да си изградя рейтинг. Ще изпълня тези неща, които мога със затворени очи. Трябва да се страхувам от себе си, а не от конкуренцията", сподели Саша.


Волната програма е поставена миналия сезон и е по музика от „Лешникотрошачката". „Мисля, че след европейското първенство ще ми я сменят. Два сезона, една и съща програма, вече е много", допълни фигуристката и уточни: „В този момент се чувствам доста подготвена. С голямо нетърпение очаквам да заминем. Това ще ми е първото европейско при жените, първото голямо състезание. Очаквам да мине много добре."
По оценка на треньора главната цел на Александра е да влезе в десетката. Той се надява Саша да попадне на финала и отбелязва, че тя изпълнява всички пируети на макс.
Александра тренира в клуба на световните шампиони Албена Денкова и Максим Ставийски в София.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=XrlgApSi3WA