Международен панаир Пловдив с отличие за подкрепа на образованието
Секция: ИКОНОМИКА
23 Януари 2019 15:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международен панаир Пловдив с отличие за подкрепа на образованието

/КРОСС/ Международен панаир Пловдив е обявен за „Почетен партньор на образованието" и получи сертификат за престижната титла от Световната организация на учебните предприятия EUROPEN-PEN International. Отличието е признание за активното участие на Панаира в Международната седмица на учебните предприятия в България.
EUROPEN-PEN International организира състезанието за млади мениджъри Global Enterprise Challenge (GEC), което гостува за първи път у нас през април миналата година. Над 90 ученици от шест държави решаваха бизнес казуси в Международен панаир Пловдив.
Надпреварата бе част от 21-ото издание на изложението на учебните предприятия „Млад предприемач", известно и като „ТФ фест", което събра 125 тренировъчни фирми на гимназисти и студенти от България, Люксембург, Румъния, Сърбия и Черна гора. То показва резултатите от интегрираното обучение по икономика, мениджмънт, бизнес администрация и чужд език. Изложението е одобрено от Европейската комисия и оценено като добра практика за подготовка по предприемачество, креативност и иновативност. Организатор е Центърът на учебно-тренировъчните фирми към МОН.
Международен панаир Пловдив е дългогодишен домакин и партньор на проявата, а сертификатът на EUROPEN-PEN International е знак за признание за неговия принос в развитието на изложението „Млад предприемач", изграждащо мост между училището и бизнеса. Грамотата бе връчена на церемония в Министерството на образованието и науката на 23 януари 2019 г.