Марешки събра идеологически противници в коалиция за евроизборите
Секция: ПОЛИТИКА
24 Януари 2019 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Марешки събра идеологически противници в коалиция за евроизборите

/КРОСС/ Партия "Воля", Земеделски съюз "Александър Стамболийски", Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) и партия "Обединена социалдемокрация" ще се явят заедно на евроизборите през пролетта. Това беше обявено на пресконференция в парламента днес. Името на коалицията е "Воля - българските родолюбци". Така в коалицията се събраха досегашни идеологически противници - напусналият парламентарната група на "БСП за България" лидер на БЗНС "Александър Стамболийски" Спас Панчев, сега независим депутат, и бившият зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов от дясната Народна партия "Свобода и достойнство".

Исмаилов обясни защо е влязъл в тази коалиция - защото модерният граждански патриотизъм бил да обединяваш хората, а не да буташ хора на границата, с намек за акцията на лидера на НФСБ на предишния вот.

Веселин Марешки пък добави, че патриотичната идея досега е била узурпирана от хора във властта, които лъснали. Към шарената политическа компания се присъедини и Обединена социалдемокрация на Йордан Йорданов. Коалицията е отворена и за други партии, каза самият Марешки на представянето й пред медиите в парламента.Бивш ият червен земеделец Спас Панчев пък призна, че се събирали заедно, защото прагът от 5,8 на сто бил трудно преодолим за самостоятелни малки формации.