Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Януари 2019 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника

/КРОСС/ Язовирите „Златоград" и „Пловдивци" преливат, но няма опасност за населението в района на водоемите. Въведено е 24-часово наблюдение на всички водосбори и речни корита в областта. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.

От рано сутринта отново вали сняг в по-голямата част на областта, с изключение на Източната - Мадан и Златоград, където вали дъжд.
Има въведени ограничения за проходите „Превала" и „Рожен", като е забранено движението на моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. През „Превала" всички автомобили трябва да бъдат с вериги.

Днес от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) изпращат и допълнителна техника в региона за разчистване на проходите, заради очакванията за влошаване на обстановката. Пренасочват се предимно машини от съседни области, които да са в готовност да се включат в разчистването. Нощта в региона е преминала спокойно, без валежи, което е спомогнало да спаднат нивата на речните корита.

„Имаме готовност да реагираме при всякаква ситуация, на този етап нямаме никакви притеснения", коментира още Славов. В областта няма затворени пътища и населени места без ток и вода.