Отвориха пътя Смолян-Пампорово
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2019 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отвориха пътя Смолян-Пампорово

/КРОСС/ В сила остава бедственото положение в Смолянска област. Проходът Пампорово е отворен за движение от снощи, като преминаването се извършва само с вериги.

Затворен за движение остава прохода Превала, пътят Пампорово-Стойките и Смилян-Рудозем.

Въведено е ограничение за товарните автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен. Същата забрана е и за пътят Батак-Доспат, информира дежурният в Областното пътно управление в Смолян.

Няма постъпили сигнали за инциденти и бедстващи хора през изминалата нощ.

По високите части на Смолянска област продължава да вали слаб снеговалеж, който вече достигна един метър и половина.

Десетки туристи и обслужващ персонал във вилно селище „Малина“ в курорта Пампорово късно снощи алармираха, че втори ден остават блокирани и не могат да се приберат по домовете си заради снежното бедствие.

Второ денонощие без ток остават и жителите на общините Доспат и Борино, частично прекъсване на електрозахранването има и на други места в областта. Заради свлачища има и села без достъп.

"Просто се върви в тунел. Застрашаваме живота и здравето на хората, заради това, че нехайно действат определени структури и основно обвинявам Изпълнителна агенция по горите. Тъй като миналата седмица от EVN бяха дошли да прочистват, тъй като имаше опасност пак да паднат дървета върху високото напрежение, а те не им дадоха, отидоха и ги изгониха. Искам да призова държавните органи да решат този проблем окончателно. Единствено ако няма паднали дървета и пътищата ще са проходими, и ток ще има", заяви кметът на Доспат Елин Радев пред БНР вчера.