Кристиан Вигенин: На Конгреса показахме нашето виждане за развитие на България
Секция: ПОЛИТИКА
27 Януари 2019 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кристиан Вигенин: На Конгреса показахме нашето виждане за развитие на България

/КРОСС/ „Основата на това, което правихме вчера, беше да покажем нашето виждане за развитие на България” това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ Кристиан Вигенин от БСП.

„И, съответно, чрез приемането на предизборната платформа, нашата визия за развитието  на Европейския съюз”, допълни той.

В отговор на въпроса, защо ГЕРБ е споменавана толкова често на конгреса, Вигенин отговори: „Няма как да не споменеш ГЕРБ, когато искаш да кажеш, сега е така, но ще бъде по-добре, по-различно, и това във всяка една сфера на обществения живот”.

Вигенин посочи, че уникалното на вчерашния конгрес е, че „Визия за България”, документът, който беше приет, е с много широка подкрепа и в него са участвали много хора. „Аз вярвам, че той отразява, в огромната степен, обществените очаквания. Вярвам, че тя дава надежда на българските граждани, че една различна България е възможна, че има партия, има хора, които са готови да се нагърбят с тази нелека задача, да променят не просто управлението, а системата”, заяви социалистът.

„Основният проблем на българското общество е тежкото социално разделение. Ние сме страната с най-дълбоко социално разделение между най-богати и най-бедни.”, посочи той. „Едно усещане има, в което сякаш ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ разбират, че си отиват. Ще има един много тежък период, докато ясно се очертае в съзнанието на хората истинската промяна, която идва с нас”, каза още Кристиан Вигенин.