Правителството с първи коментари на критиките на президента
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Януари 2019 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Правителството с първи коментари на критиките на президента

/КРОСС/ От правителството направиха първите си коментари на критиките, които по-рано днес отправи президентът Румен Радев.

Финансовият министър Владислав Горанов отхвърли твърдението на държавния глава, че правителството харчи по непрозрачен начин бюджетни пари:

„Нито един лев от разходите за 2018 година не е останал непрозрачен и не е над разчетените с годишния закон за Държавния бюджет. Нямаме право на това".

От своя страна министърът на икономиката Емил Караниколов опроверга думите на президента, че има трайна тенденция за намаляване на чуждестранните инвестиции:

„Имаме проблеми, но нека да се събираме и да решаваме тези проблеми, а не да очерняме България. Инвеститорите гледат и се чудят какво става. От една страна идват инвеститори. От друга институция казват, че българската икономика е траен проблем. В България преди години идваха инвеститорите, защото в България беше евтина работната ръка. В момента в България инвеститорите идват поради две причини: финансова и макроикономическа стабилност и най-важното - квалифицирана работна ръка. Да, недостатъчна, но квалифицирана и нека да работим в тази насока".

Министър Караниколов увери, че отпуснатите от правителството 500 милиона лева за ремонт на язовири ще бъдат изхарчени прозрачно. До две седмици ще заработи и държавната компания, която ще контролира язовирите, заяви още министърът на икономиката.