Корнелия Нинова връчи даренията, събрани по случай нейния юбилей
Секция: ПОЛИТИКА
29 Януари 2019 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова връчи даренията, събрани  по случай нейния юбилей

/КРОСС/ Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова предаде на Съюза на математиците в България събраните дарения по случай нейния юбилей, в размер на 22 096 лв. Тя се срещна с ръководството на Института по математика и информатика към БАН - акад. Петър Кендеров, акад. Благовест Сендов, чл. кор. Олег Мушкаров - председател на научния съвет на Института, акад.Веселин Дренски - директор на Института, проф. Петър Бойваленков - ръководител на отбора по математика, чл.кор. Николай Николов - Съюз на математиците в България, проф. Емил Колев, доц. Харизанов и Емил Келеванджиев - ръководител на Националния отбор по информатика.

"Поздравявам ви за усилията, които полагате за развитието на науката в България"- обърна се Нинова към тях. "Вие правите от нашите деца таланти, които прославят България по света и носят безброй медали. Те са бъдещето на България. Искам да им помогна, да инвестирам в младите хора, които искат да се развиват" , заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и пожела успех на младите таланти на България.

От името на СМБ чл.кор Николай Николов благодари за дарението и увери, че и в бъдеще ще подготвят младите математици и информатици, които са едни от най-успешните в света. "Ръководството на СМБ високо оценява Вашия благороден акт на съпричастност и подкрепа"- каза Николов.

Припомняме, че по случай своята 50 годишнина, лидерът но на БСП Корнелия Нинова обяви, че не желае подаръци и цветя, а събира средства за Националния отбор по математика и Националния отбор по информатика.