Военната драма "Т-34" е вторият най-гледан руски филм в историята (видео)
Секция: КУЛТУРА
30 Януари 2019 12:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военната драма "Т-34" е вторият най-гледан руски филм в историята (видео)

/КРОСС/ Военната драма "Т-34" надмина филма "Карибски пирати: Мъртвите не говорят" и стана вторият руски и третият (след "Аватар") най-касов филм в руските кина, каза продуцентът Рубен Дишдишян.

Според Единната автоматизирана информационна система филмът "Т-34" е реализирал печалба от 2,2 млрд. рубли (над 26 560 000 евро). По-рано министърът на културата на Русия Владимир Медински прогнозира, че "Т-34" ще заеме второ място по гледаемост сред чуждестранните и местните филми, включително и холивудските след 1992 г., надминавайки "Карибски пирати" и заемайки второ място веднага след "Движение нагоре".

Действието в блокбъстъра "Т-34" се развива по време на Великата отечествена война. Доскорошният кадет Ивушкин е пленен от германците и планира бягство. Той събира екипажа си на легендарните Т-34, които са предизвикателство за германските танкове. Готов е да стигне докрай заради любовта към родината.

В главните роли са Александър Петров, Виктор Добронравов и Ирина Старшенбаум. Премиерата се състоя на 1 януари тази година, а световната премиера беше на 11 януари.

Спортната драма "Движение нагоре" разказва за победата на баскетболния отбор на СССР в последните мигове на срещата и спечелването на олимпийско злато. Премиерата му бе на 28 декември 2017 г. и той стана най-гледаният филм в руското кино с доходи от 3 млрд. рубли (над 39 850 000 евро). На церемонията по награждаването на най-добрите филми за 2018 г. "Златен орел", организирана от Националната академия за филмово изкуство в края на миналата седмица, "Движение нагоре" бе награден в няколко категории и спечели общо шест статуетки.

video: https://www.youtube.com/watch?v=J_cD3PgcVu0