Елена Йончева пусна запис как Боил Банов опрощава 700 хил. лв. неустойка на строителна фирма
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2019 11:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елена Йончева пусна запис как Боил Банов опрощава 700 хил. лв. неустойка на строителна фирма БСП подава сигнала в ОЛАФ и прокуратурата

/КРОСС/ Елена Йончева предостави днес аудиозапис, който показва как Боил Банов като заместник-министър на културата опрощава 700 хиляди лева неустойка на фирма-строител и дава указания как да се фалшифицират документи за обект "Ларгото" в столицата.

По повод на това разкритие БСП подава сигнала в ОЛАФ и прокуратурата и настоява за оставката на Банов.

Елена Йончева поясни, че записът е направен от един от служителите, както има и сигурен свидетел, който е готов да участва в разследването. "Затова как днес функционира българската държава. Записът е направен от служител на Министерството на културата, който е присъствал на разговорите, направен е, защото служителите са били вкарани в незаконна схема и записът са предполагали, един ден може да послужи за тяхна защита", каза Йончева.

От БСП намекват, че и Министерството на регионалното развитие и благоустройството е знаело за тази схема и настояват за пълна проверка. Веднага след изнесената информация говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова оповести, че прокуратурата ще даде изявление по-късно през деня, във връзка с изнесените от Елена Йончева данни.