Боил Банов: Готов съм веднага да подам оставка
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2019 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боил Банов: Готов съм веднага да подам оставка

/КРОСС/ Готов съм да подам веднага оставка. Така министърът на културата Боил Банов коментира изнесените от депутатът от БСП Елена Йончева, че е участвал в корупционна схема за софийското Ларго. "Няма опростени пари", категоричен беше министърът на културата Боил Банов по повод аудиозаписа, разпространен от БСП.

По думите му има заведен иск от Министерството на културата към фирмата изпълнител на ремонта на Ларгото за забавяне и неизпълнени дейности за 750 000 лв. и в момента текат съдебни дела.

„От 4 години съм рекетиран с някакви записи. Лицето се казва Ангел Ангелов и беше директор на дирекция „Европейски програми и проекти" в Министерството на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове", подчерта Банов.

Аз не съм се родил министър и няма да се поддам на евтини компромати. Това заяви в емоционално обръщение пред медиите министърът на културата Боил Банов.„Хиляди оперативки правихме, вероятно и съм псувал, вдигал съм тон, защитавал съм държавния интерес по всякакви начини. Вероятно ако ми се извадят думи, може да се скалъпят още 56 записа", подчерта Банов.

„Точно след като направихме вчера нещо наистина, с което се гордеем - с подносите и картината на Батенберг, много е хубава тази помия днес. Помия на посредствеността", подчерта културният министър.