Гласуват бюджета на София от 1,7 милиарда лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Януари 2019 08:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гласуват бюджета на София от 1,7 милиарда лева

/КРОСС/Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за 2019 година в размер на 1 и 700 милиона лева. В сравнение с първоначално обсъждания вариант има увеличение на средствата, посочи заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов:

"Имаме увеличение от няколко източника. Едното е така нареченият "преходен остатък", който със средства, които общинските структури имат към края на годината и съответно е наличен в началото на следващата. Другата корекция е, че увеличихме бюджета за купуване на нови метровлакове. Третото, което имаме като по-голямо, е социален проект. Другият източник на средства това беше нашата оценка за очакваните приходи през 2019-та година. Вече имаме добра информация за реализираните приходи през 2018-та. Това ни даде основание да сме по-прецизни в оценката за приходите от данъци и такси".

Приоритети в работата на Столичната община през тази година ще бъдат екологията, образованието и транспортът. Заместник-кметът Дончо Барбалов ще бъде гост на предаването "Преди всички" след 8.30.

Общинските съвети в Плевен и Сливен също ще обсъдят проектобюджетите за 2019 година, които са в размер съответно на 103 и 108 млн. лева.