Половин килограм хероин е открит при снощните арести в "Столипиново"
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Януари 2019 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Половин килограм хероин е открит при снощните арести в "Столипиново"

/КРОСС/ Четирима души са задържани при спецакция на полицията снощи срещу наркоразпространението в пловдивския етнически квартал Столипиново - съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Трима от тях са задържани до автомобил, в който впоследствие бил открит половин килограм хероин.

Задържането на четвъртия мъж е станало на улицата пред заведение в квартала. При ареста клиентите на заведението излезли отвън и започнали да отправят заплахи към цивилните полицаи, осъществяващи акцията. Това наложило и намесата на специалните полицейски сили, чиито служители върнали клиентите обратно в заведението и така до сблъсък не се е стигнало.

Впоследствие роми от Столипиново започнали да звънят на свои познати в ромската махала на Асеновград, като им казали, че срещу тях се готви нападение. Самите жители на махалата подали сигнал на тел. 112, че им готвят нападение. Полицията веднага е извършила проверка, която установила, че никой не е предприел подобни действия.

В прокуратурата до този момент не е постъпвал сигнал или жалба за пострадали хора от ромската махала в Асеновград - увери прокурор Андреева.