От неделя започва поредното издание на Sofia Open
Секция: СПОРТ
02 Февруари 2019 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От неделя започва поредното издание на Sofia Open

/КРОСС/ През 2016 година София за първи път прие тенис турнир от календара на мъжката верига ATP и това бе голяма крачка за изграждане на българската култура на възприемане и гледане на този спорт. От неделя, 3 февруари, започва поредното издание на Sofia Open, което категорично ще е най-силното.

Началото бе преди 3 години. Наличието на голяма фигура в световния елит като Григор Димитров тогава, спомогна за допълнителното популяризиране на играта у нас, както от фенска гледна точка, така и като изграждане на инфраструктура и подготовка на талантливи играчи.

След три издания, Sofia Open прогресивно вдигна нивото и увеличи качеството на играчите, като през 2019-а пикът в това отношение бе постигнат. Шест играчи от топ 30 идват в София, както и четирикратният шампион в Шлема Стан Вавринка.

Сега повечето играчи с победи ще участват отново, за да защитят точките си, но голямата новина е, че идват много повече звезди от топ 30. Ще гледаме полуфиналист от Откритото първенство на Австралия - Стефанос Циципас, руската звезда Медведев... И още.

Новият турнирен директор Горан Джокович заяви, че идеята не е просто турнирът да оцелее, а да стане константа в предстоящите години за ATP тура.