Извайте тяло в планината!
Секция: Здраве
03 Февруари 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Извайте тяло в планината!

/КРОСС/ Коледните и новогодишните празници са вече зад гърба ни, но покачилите се няколко килограма в повече, при някой от нас, са вече факт.

Началото на новата година поставя важни въпроси и преоценки за всеки един от нас, но освен това, именно в този период от годината, ние си задаваме краткосрочни и дългосрочни цели, които да следваме през следващите 12 месеца.

Една от целите пред нас, в рамките на новогодишните ни решения, е да влезем във форма и да стопим излишните килограми, ако сме натрупали такива.

Зимният период е изключително подходящо време да предприемем първите стъпки към извайване на мечтаното тяло за лятото. Особено след като сте се наситили на чревоугодния режим, който ни поднасят коледните и новогодишните празници, е добре да планираме пълноценни физически упражнения.

Зимата е изключително благодатен период да бъдем в планината. Ако сме любители на зимните дисциплини, можем да се насладим на ските и сноуборда в китните зимни курорти на България, например Банско като една от планинските топдестинации в България.

Планината ни радва не само през зимата, но и през топлите месеци, когато пред очите ни се разтварят нейните обаятелни багри, които ни потапят в един митичен свят. Планинските преходи през пролетта и лятото имат още по-притегателна сила за хората, които търсят една здравословна и натоварваща почивка.

Освен преходите, ето и няколко други активности, които ще Ви помогнат да влезете във форма: 
- Планинска гимнастика; 
- Дихателни упражнения в планината; 
- Йога и пилатес сред природата; 
- Конна езда; 
- Колоездене; 
- Скално катерене; 
- Каньониг; 
- Рафтинг и каякинг и много други.