Сериозни съперници за българите на София Оупън
Секция: СПОРТ
03 Февруари 2019 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сериозни съперници за българите на София Оупън

/КРОСС/ Българите в основната схема на АТР 250 турнира София Оупън изтеглиха сериозни съперници за първия кръг на основната схема, която започва във вторник в „Арена Армеец“.

Жребият беше изтеглен в залата в присъствието на директора на състезанието Горан Джокович, супервайъзърът на АТР Миро Братоев, Димитър Кузманов и носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка.

Димитър Кузманов ще играе срещу холандеца Робин Хаасе, а Адриан Андреев среща австралиеца Джон Милман. 

Водач в схемата е №11 в световната ранглиста Карен Хачанов от Русия, който почива в първия кръг. Направо от втори кръг стартират и №2 Стефанос Циципас (Гърция), №3 Даниил Медведев (Русия), който е в половината на Циципас, и №4 Роберто Баутиста Агут (Испания), който е първият победител в турнира в София.

„Не съм очаквал лесен жребий, защото турнирът е изключително силен,- коментира Кузманов. – Играх с Хаасе тук през 2017 година (бел. ред. – 4:6, 3:6) и  имам представа какво може. Доколкото знам играе за Холандия в Купа „Дейвис“ тази седмица, така че ще дойде по-късно в София. Направих отлична подготовка в Барселона преди сезона. Имах възможност там да тренирам с тенисисти като Карен Хачанов и Душан Лайович. Не започнах добре годината, но съм убеден, че ще направя още по-силен сезон от 2018-а“.