Ето защо шоколадът и виното могат да причинят мигрена при някои хора
Секция: Здраве
03 Февруари 2019 19:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ето защо шоколадът и виното могат да причинят мигрена при някои хора

/КРОСС/ Учени откриха вероятната причина защо шоколадът и виното отключват мигрена при някои хора: всичко опира до микроби, които живеят във вътрешните органи и до начина, по който те взаимодействат с химикалите в храната.

При тази злощастна химическа реакция, която се причинява от бактерии, химическите вещества, познати като нитрати и които се намират в шоколада, виното, обработеното месо и други храни, се превръщат в азотни оксиди като странични продукти. Те именно, както са показвали предишни изследвания, могат да причинят изключително силни мигренозни главоболия.

Учените от Калифорнийския универсиет в Сан Диего са анализирали 172 орални проби и 1996 не-орални проби. Резултатите са показали, че хората, които са получаали мигрени, са имали по-високи нива на вътрешни микроби, които могат да превръщат нитратите в споменатите азотни оксиди.