Българското участие на Sofia Open започна с победа
Секция: СПОРТ
04 Февруари 2019 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българското участие на Sofia Open започна с победа

/КРОСС/ Българският тенис изживя една своя малка радост. Феновете в зала "Арена Армеец" видяха и друго наше момче да стига до победата на Sofia Open, освен безспорната родна звезда на световния тенис Григор Димитров. Първата ни ракета досега има само четири мача в София, но и четирите са победи, което му позволи да спечели надпреварата през 2017 г. Досега никой друг наш тенисист не беше постигал успех, но Александър Лазаров счупи този карък, посочва gong.bg

В четвъртото си участие в надпреварата, макар и в първия кръг на квалификациите, той изкова голям за себе си успех пред родна публика. Лазаров се справи с третия поставен в схемата на пресявките Лукаш Лацко, който миналата година игра втори кръг тук, след 7:6, 6:2 в една наистина маратонска битка.

Така нашето момче взе първите си 6 точки за ранглистата на АТР и ще бъде включен в следващото ѝ издание след 8 дни. И показа завидни качества, които със сигурност ще му помогнат да пробие за по-предни позиции в световния тенис.

Лазаров и Лацко се захапаха от самото начало. В първия сет словакът стигна до ранен пробив, следствие на нервността на българина. Той и го затвърди, за да стигне и до аванс с 4:2 впоследствие. Но Лазаров показа, че съвсем не е за отписване, напротив.

Българинът навакса пробива за 4:4 и впоследствие двамата взеха подаванията си, за да вкарат сета в тайбрек. В него имаше един-единствен минипробив при седмата точка и той беше за Лазаров. Нашето момче получи три сетбола, два от които на сервис на Лацко, реализира третия и след 7:5 в дългия гейм и 7:6 в сета, поведе с 1:0.

Втората част започна великолепно за Лазаров. Той записа два пробива в подаването на разколебания словак и поведе с 4:0! Постепенно Лацко се съвзе, но така и не успя да навакса изоставането си. В последния осми гейм на сета българинът изпусна шест мачбола, спаси пет брейкбола и при седмата си възможност затвори мача, с което записа първата българска победа в турнира от 2017 г. и първа, освен на Григор Димитров.

Във втория кръг на квалификациите нашето момче ще играе с победителя от мача между германеца Рудолф Молекер и италианеца Лука Вани. Победителят във втория кръг на пресявките се включва в основната схема на Sofia Open.
Източник: gong.bg
1