"Райънеър" загуби 20 млн. евро за 3 месеца
Секция: Туризъм
04 Февруари 2019 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Райънеър" загуби 20 млн. евро за 3 месеца

/КРОСС/ Нискобюджетната авиокомпания Райънеър (Ryanair) обяви днес, че е излязла на червено през третото тримесечие на финансовата 2018-2019 година с нетна загуба от 20 милиона евро и ще започне мащабна реорганизация, предадоха ДПА и Франс прес.

За периода октомври-декември авиокомпанията е на загуба с 20 милиона евро в сравнение с нетната печалба от 106 милиона евро за същия период на предходната година.

Компанията страда от изострена конкуренция в сегмента на полетите на кратки разстояния в Европа, довела до силно понижение на цените, а това пък автоматично е стопило печалбата.

Загубата е разочароваща, но тя се дължи изцяло на по-ниските от очакваните цени на самолетните билети и нашите клиенти ползват толкова ниски тарифи, каквито не е имало досега, подчерта Майкъл О'Лиъри, главният изпълнителен директор на Райънеър.

Средната цена на един полет е спаднала с 6 процента до под 30 евро. Броят на превозените пътници е нараснал с 8 на сто до 33 милиона души за тримесечието. Оборотът е нараснал с 9 на сто до 1,53 милиарда евро.

Ирландският въздушен превозвач обяви днес и мащабно преструктуриране със създаването на четири филиала. До 12 месеца в групата ще има четири авиокомпании Райънеър Ди Ей Си (Ryanair DAC) в Ирландия, Райънеър Ю Кей (Ryanair UK) във Великобритания, Лаудамоушън (Laudamotion) в Австрия и Райънеър Сън (Ryanair Sun) в Полша.