Първият в България турнир за мобилен гейминг на Huawei се проведе в София
Секция: Технологии
04 Февруари 2019 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Първият в България турнир за мобилен гейминг на Huawei се проведе в София

/КРОСС/ Мобилните игри за телефон винаги са привличали вниманието на любителите на забавленията - от вградената в телефона игра Snake, хит в началото 90-те, до новите battle royal поредици като „PlayerUnknown's Battlegrounds" и Fornite, които са истинска мания сред геймърите по света.
Истинската революция при мобилните игри стартира през 2009 с Angry Birds, която до момента е донесла на създателите си приходи от над 300 милиона евро. Причината за този успех е възможността на потребителите да теглят играта от магазина за приложения на телефона си, което дава възможност и на други игри като Fruit Ninja и Candy Crush да завладеят мобилните устройства по света.
Едно от най-големите постижения в разработването на мобилни игри в последните години е възможността поредици, които първоначално са разработвани за компютър, да се интегрират и играят на мобилни устройства. Такава игра е „PlayerUnknown's Battlegrounds" (PUBG), направила своя дебют през 2017 година. Тя позволява едновременно да играят над 100 участници, на принципа на последния оцелял. Интересен факт е, че мобилната версия на играта, представена през 2018, е по-оптимизирана от тази за компютър.
Следвайки световните тенденции в областта на мобилните игри, Huawei проведе за първи път национален турнир за мобилен гейминг, в който участниците се състезаваха в онлайн играта „PlayerUnknown's Battlegrounds".


Турнирът бе организиран съвместно с двама от най-популярните български геймъри в YouTube - Никола Димитров - Nikicha1, и Преслав Иванов - Aethelthryth, от Пакта, под чиито профили в социалните мрежи протече първият етап на квалификациите - желаещите да се състезават на живо имаха две седмици да качат записи на най-добрите си моменти от мобилната игра на „PlayerUnknown's Battlegrounds". Конкуренцията бе оспорвана, а най-добрите от тях, избрани от Nikicha1 и Aethelthryth, бяха поканени в събита следобяд в столичния клуб „Карусел" да премерят сили на живо във финалната част на турнира. Той се проведе в три кръга, в който 8 финалисти, пристигнали за него от различни градове на България, се състезаваха, използвайки най-новият модел на Huawei - P smart 2019, оптимизиран с GPU Tubro 2.0 специално за множество популярни мобилни игри, сред които „PlayerUnknown's Battlegrounds". Nikicha1 и Aethelthryth коментираха напрегнатата надпревара на живо, а запис от всичко случило се на бойното поле с техните ценни стратегически коментари можете да видите на Facebook страницата на Huawei.
Пълен запис от надпреварата можете да гледате тук: https://www.facebook.com/HuaweimobileBG/videos/591292981343998/
Победител след последния кръг стана Боримир Борисов от София, който безапелационно се наложи над конкуренцията и спечели нов Huawei P smart 2019.

Той е един от най-опитните играчи в България с над 1600 часа изиграни в мобилната игра PUBG Mobile. Симпатиите на публиката в клуб Карусел събра и единственото момиче в турнира Деница Младенова, която пропътува заедно със семейството си пътя от Бургас до София, за да се включи в състезанието, и е готова да го направи отново.
„Всички участници бяха единодушни, че новият Huawei P smart 2019 е чудесен избор за феновете на PUBG Mobile - играта върви безпроблемно. Батерията е много издръжлива, има 64 GB памет и мощен процесор. Това са трите основни фактора при избор на телефон за мобилен гейминг, заедно с големия 6,21-инчов дисплей. Надяваме се и занапред да имаме възможност да организираме подобни турнири заедно с Huawei.", казва Никола Димитров - Nikicha1 след края на турнира.
„Мобилните игри продължават да добиват все по-голяма популярност в България и нашата мисия в първото българското обединение на геймъри Пакта е да популяризираме електроните спортове у нас. Радваме се, че в тази кауза намираме партньор в лицето на Huawei.", допълни Преслав Иванов - Aethelthryth.
Huawei P smart 2019 се предлага на препоръчителна крайноклиентска цена 469 лева в магазините на Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на Polycomp, както и във всички мобилни оператори с много изгодни абонаментни планове.