„Б.Т.Р.“ ще се включи в кампанията „Бъди войник“,
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Февруари 2019 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 „Б.Т.Р.“ ще се включи в кампанията „Бъди войник“,

/КРОСС/ Националната информационна кампания за популяризиране на военната професия „Бъди войник" през тази година започва на 7 февруари в гр. Стара Загора.
В 15.00 ч. във фоайето на Драматичен театър „Гео Милев" ще бъде разкрита Информационната борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. От 15.00 ч. на централната алея в парк „Пети октомври" ще бъдат представени образци военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Служба Военна полиция.
Жителите и гостите на гр. Стара Загора ще могат да разгледат бронираните леки автомобили с повишена проходимост „Хамър" и „Мерцедес", полевата земекопна машина, бронираните машини „Пустинна котка" и др. Те ще могат да се запознаят и с възможностите на противотанковия преносим ракетен комплекс „Фагот" и противотанковия гранатомет СПГ-9, да сглобят автомат „Калашников" и пистолет „Макаров", да разгледат оборудването на водолазите от състава на Военноморските сили.
Концертът на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на въоръжените сили ще започне от 18.30 ч. в Драматичен театър „Гео Милев". Със свои изпълнения ще участват рок група „Б.Т.Р.", Орлин Горанов, Маргарита Хранова, формация „Армейска песен", фолклорно трио „Ладена", танцовата формация „Латино", децата от детска градина „Калина" и Гвардейският представителен духов оркестър. Вход за концерта - свободен.