Един от пострадалите от верижната катастрофа на АМ Струма все още е с опасност за живота
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Февруари 2019 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Един от пострадалите от верижната катастрофа на АМ Струма все още е с опасност за живота

/КРОСС/ Вече е възстановено движението в района на верижната катастрофа на магистрала "Струма", която стана във вторник сутринта. Заради гъста мъгла над 30 автомобила се удариха в участък край село Дамяница. Един мъж загина - блъснал го тежкотоварен автомобил, докато опитвал да помогне на идващите коли да спрат, обобщава NOVA.

Стабилно е състоянието на пострадалите при тежката катастрофа на автомагистрала „Струма", които са настанени в болницата в Сандански. Това каза пред „Фокус" кметът на Общината Кирил Котев. По думите му 8 от 10 души, които бяха прието в лечебното заведение, остават под лекарско наблюдение. В болниците в Петрич и Благоевград също има настанени лица, чието състояние не предполага изписване все още.

Двама от ранените остават в реанимация, като животът на един от тях все още е в опасност.

Причините за инцидента все още се изясняват. Прокуратурата е образувала две дела - едното за смъртта на мъжа, а второто - за причиняване на множество травми по непредпазливост.

От разпитите на свидетели станало ясно, че два тира рязко са намалили скоростта. Именно в тях били първите удари - на идващите отзад автомобили. В района е имало мъгла и видимостта е била под 10 м, разказват още свидетели на инцидента.

След катастрофата 16 души бяха приети в болница с различни травми.