Отмениха премиерата на филм с Лиъм Нийсън заради негови расистки коментари (видео)
Секция: КУЛТУРА
06 Февруари 2019 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отмениха премиерата на филм с Лиъм Нийсън заради негови расистки коментари (видео)

/КРОСС/ Премиерата с червен килим на новия филм с Лиъм Нийсън в Ню Йорк беше отменена заради негови расистки коментари по време на интервю, пише Би Би Си.

Скандалът с Нийсън се развива в последните няколко дни, след като актьорът даде интервю за изданието "Индипендънт". В него Нийсън разказа историята на негова приятелка, която е била изнасилена от чернокож нападател."Срам ме е да призная, но обикалях в района на нападението в продължение на седмица с палка в ръка и с надеждата, че някое "черно копеле" ще ме приближи и ще иска да ми се пробва. Обикалях, за да мога да го убия", казва Нийсън в интервюто.

Заради използването на определението много потребители онлайн, а и правозащитници обявиха актьора за расист. Други побързаха да коментират, че това е краят на кариерата на Нийсън.По-късно актьорът заяви, че не е расист, а по-скоро искал да сподели с публиката. "Всички се преструваме, че сме политически коректни в тази държава. И в моята държава също (актьорът е от Ирландия - б.р.). Понякога е достатъчно да открием малко от повърхността и ще разберем, че расизмът е там", коментира Нийсън в предаването "Добро утро, Америка" по Ей Би Си. По думите му той искал да започне по-отворен разговор за расизма.

В лентата Cold Pursuit става въпрос именно за отмъщение, но заради негативните реакции на коментарите на Нийсън, премиерата с червен килим в Ню Йорк беше отменена два часа преди да се състои. Бяха отменени и всички интервюта и снимки във връзка с новия филм.

video: https://www.youtube.com/watch?v=7C2Nad0aMPg